ریزش موی سر از ناخوشایند ترین مواردی است که فرد در طول زندگی خود با آن روبه رو می شود و افرادی که ریزش مو در آن ها به شکل گسترده است ، از نظر ظاهر، مسن تر به نظر می رسند و این موضوع می تواند به افسردگی و عدم اعتماد به نفس در فرد بیانجامد.
امروزه پیشرفتهای گسترده ای در زمینه ترمیم و کاشت مو صورت گرفته و آن به این معناست که این عمل به ظاهر ساده همراه با بی حسی موضعی که به صورت سرپایی انجام می شود در عمل بسیار ظریف و حساس بوده و رعایت نکات بسیاری در موفقیت آن لازم است تا بتوان به بهترین نتیجه ممکن و بالاترین میزان رشد موهای کاشته شده رسید.
در گذشته استفاده از روشهای قدیمی ، باعث می شد بسیاری از متقاضیان کاندید خوبی برای جراحی نباشند در حالیکه در عصر حاضر با روش های جدید اغلب پیوند مو قابل انجامتر شده است.
عوامل موثر بر کاشت مو عبارتند از :
سن کاندید
معمولا آقایان در رده سنی 18 تا 25 ساله متقاضی مناسبی برای انجام این عمل نیستند بجز در موارد خاص با نظر پزشک .
زیرا با بررسی مقدار ریزش موی آنها پیش بینی وسعت طاسی در آینده امکان پذیر نیست .
وضعیت سلامت کاندید
بررسی وضعیت سلامت فرد در زمان انجام پیوند و گرفتن شرح حال کامل بیمار و انجام آزمایشات مورد نیاز ضروری است. بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بالا قبل از انجام عمل باید از مشاوره پزشک متخصص بهره مند گردند. بیماریهای عفونی و مسایل پوستی قبل از عمل باید درمان شوند
بانک مو
افرادی که در ناحیه پشت سرشان فولیکولهای موی متراکمی داشته باشند . در کاشت متقاضی مناسب تری به شمار می آیند .تراکم به معنی تعداد موی سر در واحد سطح است.اگر تراکم خوب باشد موهای قابل استفاده برای کاشت در قسمت جلوی سر بیشتر خواهد بود. موی ضخیم و مجعد ظاهر متراکم تری ایجاد می کند. در افرادی که تراکم مویی خوبی ندارند نتیجه عمل کاملا رضایت بخش نیست.
میزان شلی پوست سر
میزان شلی پوست نمایانگر این است که چه میزان از پوست پشت سر را می توان برداشت تا با کمترین میزان کشش بتوان بخیه زد و احتمال اسکار بخیه به حداقل ممکن برسد. مسلما در پوست های شل تر حد مجاز برداشت پوست ، بیشتر از پوست سفت می باشد
تفاوت ترمیم و کاشت مو
ممکن است تا کنون از خود پرسیده باشید که برای ریزش موی خود چه روشی را باید به کار ببرید ترمیم مو یا کاشت مو؟ درادامه با پاره ای توضیحات این موضوع روشن خواهد شد .
هریک از دو روش کلی فوق در جای خود کاربرد مناسب و مفید خواهد داشت . این عمل درریختگی با درصد کم و بیشتر در مواردی که علل ریزش شامل موارد غیر ارثی مانند بی موئی جزئی دراثر سوختگی ، جای جوش ، شکستگی و جای بخیه کاربرد دارد . در بقیه موارد استفاده از روش کاشت ، موهای کاشته شده دوباره خواهند ریخت و یا به پرپشتی لازم و مورد نظر موهای سرتان نخواهند رسید .
متأسفانه در سالهای اخیر درایران عمل کاشت مو را برای کسانی که موهای آنها کم پشت یا تنک شده ، و هنوز ریزش انها ادامه دارند و یا درمورد ریزش های ارثی نیز انجام می شود که باعث شدیدتر شدن ریزش مو و در نتیجه کم پشتی بیشتر موها طی یکسال اینده می گردد و نتیجه کاملا برعکس گرفته می شود پیوند مو برای ریختگی با درصد کم وغیر ارثی و ترمیم مو برای هر نوع و هر میزان ریختگی توصیه می گردد .
هر فرد به طور متوسط 120 تا 150 هزارتار مو دارد ، در هر بار عمل 1000 تا 3000 تار مو کاشته می شود که در نهایت امکان کاشت 7 هزار تا 8 هزار تار مو در مجموع وجود دارد امّا درترمیم مو تعداد تار مو محدود نمی باشد . در نتیجه عمل کاشت برای ریختگی کمتر از 10-5 %کل سر مناسب است . و در ریختگی بالای 10% تنها ترمیم مو توصیه می گردد . با این روش میتوانید به پرپشتی دلخواه موهایتان برسید.
مراقبت های بعد از عمل
پس انجام عمل میبایست تا چند روز از مصرف داروهایی كه سبب اختلال در روند انعقاد خون میشوند اجتناب نمود. این داروها شامل: آسپرین، بروفن، ایندومتاسین، دیكلوفناك، مفنامیك آسید، سلكسیب، سلكوكسیب، پیروكسیكام،ویتامینE و مولتی ویتامینها میباشند.
برای اكثر بیماران، پس از ترمیم و كاشت مو آنتی بیوتیك جهت كاهش احتمال عفونتها تجویز میشود. پس از عمل، سر پانسمان شده و بیمار پس از 48 تا 72 ساعت دوش می گیرد و دیگر احتیاج به پانسمانهای بعدی نخواهد بود.
بیمار میبایست به مدت 5 روز از فعالیتهای ورزشی و كارهای سنگین اجتناب نماید و به مدت 10 روز از شنا كردن خودداری كند.
كشیدن بخیه ها 10 روز پس از كاشت مو انجام خواهد شد.
بعد از عمل پیوند مو، نیازی به داروهای مكمل و تقویت كننده مو نیست ولی میتوان از ویتامین C جهت تسریع ترمیم، استفاده نمود.
2 تا 4 هفته بعد از عمل، موهای كاشته شده ریزش پیدا كرده و پس از دو تا سه ماه مجددا شروع به رشد خواهند كرد كه این رشد مجدد معمولا با ایجاد خارش و جوشهای گذرا همراه است.
بهترین نتیجه معمولا پس از 6 تا 8 ماه و گاهی یكسال بعد مشهود خواهد بود.
بعضی از بیماران جهت ایجاد تراكم بیشتر نیازمند دو جلسه كاشت خواهند بود كه بهترین فاصله زمانی بین پیوندها 6ماه تا یكسال است.