بینی گوشتی
آنچه بین مردم به عنوان بینی گوشتی مصطلح است بینی است که برجستگی (قوز)استخوانی یا غضروفی قابل ملاحظه ای ندارد.ولی در واقع به جز مورد فوق این تیپ بینی، ترکیبی از عناصر زیر است:
۱) پوست بینی ضخیم و چرب است.
۲)اشکال ظاهری بینی عمدتا در سر بینی متمرکز است.
۳)غضروفهای سر بینی بسیار ضعیف هستند هر چند که می توانند عرض زیادی داشته باشند.
۴)زاویه قرارگیری غضروفهای سر بینی نسبت به هم ممکن است از ۳۰ درجه بیشتر باشد یا به جای وضعیت افقی در حالت عمودی نسبت به لبه پره بینی قرار گیرند(ایجاد فرمی مشابه پرانتز در نمای روبرو).
۵)پهنای سر بینی از ۸ـ۱۰ میلی متر بیشتر است به شکلی که برجسته ترین منطقه به جای سر بینی در کناره های بینی قرار دارد.
۶)اگر در حالیکه سر به عقب برگشته از پایین به بینی نگاه کنید در حالت ایده آل سر بینی با پره های آن تشکیل یک مثلث میدهد.در این تیپ بینی ها به جای مثلث، مربع ،ذوزنقه یا شکلی مشابه دایره ناکامل ایجاد می شود.به عبارت دیگر سر بینی از نظر زیبایی شکل مطلوبی ندارد.
جراحی بینی به خوبی امکان پذیر است و اگر جراح بینی آن را اصولی انجام دهد، نتیجه مطلوب داشته و به اصطلاح با برگشت همراه نخواهد بود.اصول اصلاح در این بینی ها تا حدودی با بینی هایی که اشکالشان فقط برجستگی استخوانی واضح است متفاوت می باشد و توجه نکردن به این تفاوت هاست که سبب بروز نارضایتی بعد از عمل می شود.
هدف از جراحی در بینی های گوشتی فرم دادن به بینی در راستای متناسب شدن آن با سایر اجزاءصورت است نه صرفا کوچک کردن آن! اقداماتی که فقط با هدف کوچک شدن بینی انجام می شوند علاوه بر مشکلات تنفسی از نظر ظاهری نیز در درازمدت مطلوب نخواهند بود.
با توجه به اینکه حمایت اسکلتی بینی های گوشتی ضعیف است ،جهت شکل دادن به بینی و خوش فرم کردن آن ابتدا سایز بینی تعدیل میشود و غضروفهاییکه در وضعیت مناسب نیستند جابجا می گردند، سپس ساختارهای ضعیف توسط پیوندهای غضروفی تقویت می شود.
ضخیم بودن پوست یک فاکتور محدود کننده است . پوست ضخیم قابلیت چسبیدن کامل به اسکلت کوچک شده زیر خود را ندارد ،در نتیجه بینی های کوچک شده در برخی مناطق بخصوص ناحیه بالای سر بینی برجستگی پیدا می کند و سبب می شود علیرغم جراحی، سر بینی همچنان پهن و بدون فرم جلوه کند.
برای درک بهتر این مطلب تصور کنید پالتوپوشیده اید : در کدام حالت پالتو خوش فرم تر بر بدنتان مینشیند، زمانیکه زیر آن لباس نازک تابستانی پوشیده اید یا زمانیکه لباستان زمستانیست؟در حالت اول پالتو آزاد تراست در نتیجه قسمتهایی از آن به خارج برجسته شده روی هم چین میخورد ولی در حالت دوم پالتو فرم بدن شما را به خوبی نشان میدهد.
نکته دیگر در جراحی بینی گوشتی این است که تورم بعد از عمل در این بینی ها طولانی تر است.به عبارت دیگر حداقل یکسال برای فرم گرفتن بینی بعد از عمل زمان لازم است.البته جهت کمک به تسریع در برطرف شدن تورم اقداماتی نظیر تزریق در موضع تورم با صلاحدید جراح موثر است.
آیا بینی گوشتی بعد از عمل برگشت می کند؟
با تکنیک های قدیمی تر ، تقریباً کار خاصی برای بینی های گوشتی نمی شد کرد چون تکنیک های قدیمی بیشتر کاهنده بودند و شامل تراش دادن استخوان و غضروف می شدند. بینی گوشتی خودش غضروف های ضعیف تری دارد. حال اگر این غضروف های ظریف تراش داده و نازک شوند، اگر چه ممکن است برای مدتی بینی کوچک تر و زیبا تر به نظر برسد. اما با گذشت زمان و به علت فعل و انفعالات زیر پوستی، بینی جمع شده و خودش را به سمت پائین می کشد. اینکه می گفتند بینی افتادگی پیدا کرده و یا برگشت کرده به همان علت است.
اما امروزه چون بینی های گوشتی با تقویت غضروف شکل داده می شوند، حالت داده می شوند و بازآرایی می شوند، برگشت بینی های گوشتی یا افتادگی بینی های گوشتی خیلی کم شده و شاید اصلا اتفاق نیفتد.
تفاوت جراحی بینیگوشتی با سایر بینی ها
اگر تکنیکهای عمل جراحی بینیهای گوشتی و مراقبتهای بعد از آن برای جلوگیری از جراحی ثانویه بینی به درستی انجام شود، تفاوتی با دیگران ندارد. انجام صحیح توصیههای پزشک و مراجعت به موقع، در گرفتن نتیجه دلخواه بعد از جراحی بینی نقش بهسزایی دارد.
کاربرد لیزر در جراحی بینی
درست است که لیزر در شاخههای دیگر علم پزشکی خیلی پیشرفت کرده، مثلاً در علم چشم پزشکی واقعاً لیزر پیشرفت خارقالعادهای کرده و همکارای چشم پزشک ما کارایی می کنند که باعث تعجب همه می شود. ولی لیزر در زمینه رینوپلاستی هنوز آنقدر پیشرفت نکرده است. یعنی اینکه جراحی زیبایی بینی با لیزر انجام نمیشود. در عمل رینوپلاستی، تنها ایجاد چند برش سادهای با لیزر امکان پذیر است. ولی تأثیرگذاری روی استخوان و غضروف و مخاط داخل بینی در حال حاضر به هیچ عنوان با لیزر امکانپذیر نیست. این از آرزوهای ما است که روزی با لیزر بینی را عمل کنیم. یعنی بدون اینکه دست به تیغ بزنیم با لیزر بینی را عمل کنیم، ولی در حال حاضر استفاده از لیزر در جراحی فقط نقش تبلیغاتی دارد و بس!