درمان جای جوش

acne-bu-laser_Haftegy.ir_

در بررسی‌هایی که در علل موثر در شدت آکنه انجام شده مشاهده شده است که بیشتر بیماران مبتلا به آکنه در فصل تابستان بهبود می‌یابند، ولی متاسفانه این بهبود بعد از فصل تابستان ادامه نمی‌یابد.علت بهبود آکنه در تابستان افزایش نور فرابنفش (ultra violet) است بنابراین این فکر به ذهن میرسد که اگر ما از این اشعه یا اشعه‌های مشابه استفاده کنیم میتوانیم به بهبود آکنه دست بیابیم.بنابراین در چند سال گذشته ، شاهد افزایش علاقه در استفاده از نور و لیزر برای درمان آکنه بوده‌ایم .

روش های درمان جای جوش

متخصصان پوست روش‌‌های مختلفی را برای درمان جای جوش صورت پیشنهاد می‌کنند که عمده‌‌ترین آنها لیزر است و آثار تهاجمی کمی چون زخم و قرمزی را روی پوست به جا می‌گذارد.

لیزر درمانی

لیزر یا نور با دو مکانیسم اصلی به درمان آکنه کمک میکنند:

1- با نابود کردن میکرو ارگانیسم عامل آکنه ( acnes Propionibacterium )

2- با نابود کردن غده های چربی مولد آکنه ( pilosebaceous )

مکانیسم نابودی P. acneبه این صورت است که این باکتری در طول رشد و نمو خود مواد شیمیایی به نام پورفیرین(porphyrins)تولیدمیکند. اینماده همان ماده‌ایست که ممکن است به ملتهب شدن ضایعات آکنه کمک کند.این ماده دو طیف نوری یعنی 415 نانومتر(طیف آبی) و 630 نانومتر (طیف قرمز) را جذب میکند.تحریک این ماده توسط طیف خاص نور باعث ایجاد اکسیژن رادیکال درون باکتری خواهد شد.بنابراین باکتری به طور انتخابی تخریب خواهد شد.از بین رفتن باکتری باعث بهبود علائم بالینی آکنه میشود.

منابع نوری و لیزرهای متفاوتی در درمان آکنه به کار میروند :

منبع نوری آبی و قرمز

لیزر نور سبز

لیزر نور زرد

لیزر IPL

امواج رادیویی (RF)

منبع نوری آبی و قرمز

این دستگاهها از طیف نوری 420-405 نانومتر استفاده میکنند.مقالات مختلف موفقیت 63-40 درصد را برای این دستگاهها ذکر کرده‌اند.معمولا لازم است که بیمار دو بار در هفته به مدت 6-4 هفته به درمان بپردازد تا نتایج ظاهر شوند.

لیزر نور سبز

لیزر های نور سبز با طول موج 532 نانومتر در چندین مطالعه مورد بررسی قرار گرفتندکه بعد از یک ماه ضایعات آکنه حدود 36 درصد و میزان ترشح سبوم حدود 28 درصد کاهش یافته است.

منبع نور زرد

این منبع معمولاً به ناملیزرPDL با طول موج 585 – 595 نانومتر میباشد.

41 بیمار پس از دو جلسه درمان با لیزر PDL حدود 50 درصد کاهش در شدت آکنه داشتند

لیزر IPL

منبع نوری IPLبا استفاده از نور و گرما باعث نابودی P. acnes میشود این تکنولوژی که به فن آوری LHE معروف است روش نوینی در درمان جای جوش محسوب میشود.

در یک بررسی که بر روی 20 نفر انجام شد حدود 85 درصد بیماران بهبود بیش از 50 درصد ضایعات آکنه را پس از 4 هفته لیزر IPL ذکر کردند.در یک بررسی دیگر که بیماران 5 جلسه لیزر به فاصله 2 هفته داشتند بهبود حدود 70 درصد را در ضایعات التهابی و غیرالتهابی جوش صورت مشاهده شد.از طرف دیگر لیزر IPL در درمان قرمزی بعد از درمان آکنه نیز بسیار موثر است.برای از بین بردن قرمزی بعد از آکنه شاید یک جلسه IPL نیز کافی باشد.

لیزرهای کم تهاجمی که میزان التهاب و قرمزی کمی را به جا می‌گذارند، یکی از موثرترین روش‌ها برای از بین بردن جای جوش محسوب می‌شود

اما میزان قرمزی و لکه‌های ناشی از انجام این روش نه تنها تا چند ماه روی پوست می‌ماند، بلکه برای این‌که به لکه‌های ماندگاری تبدیل نشود به مراقبت زیادی نیاز دارد.

بعضی مواقع، جوشگاه‌‌های عمیق پوست صورت را می‌توان با عمل جراحی برداشت و محل را بخیه کرد.

اما لیزرهای کم تهاجمی که میزان التهاب و قرمزی کمی را به جا می‌گذارند، یکی از موثرترین روش‌ها برای از بین بردن جای جوش محسوب می‌شود.

رفع غده های چربی

تعدادی از سیستم های لیزری جدید برای از بین بردن غدد چربی به کار میرود.این لیزرها اغلب از طول موجهای نزدیک به مادون قرمزاستفاده میکنند .

دستگاه های رادیو فرکوئنسی

دستگاه های رادیو فرکوئنسی تک قطبی(monopolar RF )با ارسال امواج رادیویی در درمان جای جوش و آکنه موثر هستند در بررسی های انجام شده با این دستگاه پاسخ نسبتاً خوبی داشته است فقط لازم است برای بیماران از بیحسی موضعی استفاده شود زیرا درمان با این دستگاه می تواند باعث ناراحتی بیمار شود.

به طور خلاصه لیزرها و تکنولوژی‌های نوری نقش بسیار مهمی در درمان جوش صورت دارند. این نقش زمانی کاربرد بیشتری دارد که بیمار برای درمان جوش عجله دارد یا جوشهای مقاوم به درمانهای دارویی دارد.

البته از روش‌های درمانی دیگری چون پانچ یعنی بریدن یا برآمده کردن جای جوش نیز استفاده می‌شود که در هر دو مورد، خون‌ریزی ایجاد شده به پر شدن جای جوش تا حد قابل قبولی منجر می‌شود.

تزریق ژل و چربی

استفاده از فیلرها یا پرکننده‌ها که می‌تواند نوعی ژل یا چربی خود بدن باشد، نیز از روش‌های رایج درمان جای جوش محسوب می‌شود، اما این روش به دلیل عوارضی که دارد، شیوه مطلوبی نیست.

اسکارهای عمیق توسط تزریق کلاژن پر شود یا در بعضی موارد، پیوند پوست از پشت گوش به ناحیه فرو رفته انجام می ‌شود.

روش میکرودرم ابریژن

میکرودرم ابریژن در واقع روشی برای لایه برداری میکرونی پوست بوسیله سایش آن می باشد.

این روش برای یک متخصص پوست و زیبایی، ایمن ترین روش ممکن برای ساییدن پوست با اهداف درمانی است.

با عنایت به ساختمان سطحی ترین لایه پوست (اپیدرم) که به طور متوسط حدود 700 میکرون (هفت میلی متر) ضخامت دارد، در هر تماس هندپیس (قسمتی از دستگاه) با پوست، بسته به پوست موضع، قدرت دستگاه قابل تنظیم می باشد، ولی به طور متوسط غالباً حدود 40 میکرون از سطح پوست ساییده و برداشته خواهد شد.

این روش برای کلیه ضایعاتی که در سطح اپیدرم پوست هستند، کاربرد دارد؛ از جمله ترک های پوستی ایجاد شده در اثر حاملگی یا چاق شدن، لکه های پوستی، چین وچروک های ظریف، کوچک کردن منافذ پوست، سبوره، لکه های حاصل از پیری، درمان جای جوش و اسکار زخم و سالک و …

از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up