عرق کردن بیش از اندازه بدن

 

دانشمندان دقیقا نمیدانند علت عرق كردن بیش از اندازه بدن چیست، ولی این پدیده فراگیرتر از چیزی است كه به نظر میرسد. روش های درمانی گوناگونی برای عرق کردن بیش از اندازه بدن وجود دارند، ولی اكثر افراد از این روش ها بی اطلاع هستند. طبق مطالعه ای كه در سال 2004 انجام شد، دو سوم كسانی كه مشكل عرق کردن بیش از اندازه بدن را دارند (كه با عنوان hyperhidrosis شناخته میشوند) هیچگاه در مورد عرق کردن بیش از اندازه بدن خود با متخصص مشورت نكرده اند.

عرق کردن بیش از اندازه بدن  واقعا باعث خجالت افراد میشود. در  مورد عرق کردن بیش از اندازه بدن تصورات ذهنی فراوانی در جامعه وجود دارد. از جمله اینكه مردم فكر میكنند عرق کردن بیش از اندازه بدن  ناشی از ضعف بهداشت افراد است. قابل تصور است كه افرادی با داشتن مشكل عرق کردن بیش از اندازه بدن چرا از مطرح كردن مشكل خود وحشت دارند.
عرق کردن بیش از اندازه بدن خیلی بیشتر از آن چیزی که شما تصور می کنید رایج است به همین دلیل هیچ دلیلی برای نگرانـی و ناامیدی وجود ندارد و نباید تصور کنید که در دنیا تنها فردی هـستید که مشکل عرق کردن بیش از اندازه بدن را دارید ، در حالی که عرق کردن بدن  یکی از واکنش های طبیعی بدن محسوب مـی شود و بـه بـدن در کاهش دمــای سطحی کمک می کند، اما اگر شما همیشـه بـدون توجه به دمای اطراف در حال عرق کردن هستید، باید قدری روی مسئله دقیق تر شوید.

نوعی بیماری با نام هایپرهیدروسیس (بیماری غدد عرقی) وجود دارد که گریبانگیر 2 تا 3 درصد ااز جـمعیت کل جهان است و بیشتر از طریق کف دست و پــا خود را نشان می دهد. این بیماری همچنـین مـی تــواند در زیر بغل و یا سایر نقاط بدن نیز ظاهر شود. معمولاً از دوران نوجوانی به بعد قابل تشخیص بوده وعرق کردن بیش از اندازه دست و پا از سن 13 سالگی به بعد در بیماران کاملاً مشهود خواهد بود. اگر عرق کردن بیش از اندازه تحت درمان قرار نگیرد، فرد ما بقی عمر خود را با وجود این بیماری سر می کند و این احتمال وجود دارد که ناراحتی های بی شمار دیگری نیز برایش بوجود آید. به عنوان مثال افرادی که دچار انواع تشدید یافته عرق کردن بیش از اندازه بدن هستند، حتی در گرفتن فرمان ماشین نیز دچار مشکل می شوند. گاهی اوقات هم در هنگام دست دادن با افراد پس از یک جلسه کاری مهم دچار مشکل خواهند شد. به هر حال بدون در نظر گرفتن موقعیت فردی افراد، این اختلال می تواند مشکلاتی را در زندگی بیماران ایجاد کرده و اعتماد به نفس آنها را تا حد بسیار زیادی کاهش دهد.

غده های تعریق در بدن

انسان‌ها به طور میانگین دارای ۲٫۶ میلیون غده تعریق بر روی پوست خود هستند. این غده های تعریق در تمام بدن پخش شده‌اند. غده های تعریق در غشای میانی پوست و در کنار غده متعدد دیگر قرار دارند و سلول‌های مارپیچ شکل و به هم پیچیده شده هستند.انتهای غده تعریق به سطح پوست متصل است و از طرفی دیگر رگ‌های عصبی به این غدد متصل هستند.  در واقع هیچکس نمی‌تواند تعریف درستی از اصطلاح “عرق کردن بیش از اندازه بدن ” (هیپر هیدروز) ارائه دهد. شاید دلیل آن فقدان وسیله‌ای مناسب برای اندازه گیری میزان عرق کردن بدن باشد. به همین دلیل عرق کردن بیش از اندازه بدن به هر میزانی که مشکل ساز باشد یا باعث تنش عصبی در شخص شود، به عنوان هیپرهیدروز در نظر گرفته می‌شود.

عرق کردن بیش از اندازه بدن، وضعیتی مرموز

 كسی كه بیشتر از مقدار مورد نیاز برای تنظیم شدن دمای بدنش عرق میكند، این مشكل را دارد. كسانی كه تحت عنوان hyperhidrosis (عرق کردن بیش از اندازه بدن) شناخته میشوند، در مناطق مشخصی از بدن مثل كف دستها، كف پا، زیر بغل و صورت عرق میكنند.عرق کردن بیش از اندازه بدن در نوجوانی بروز میكند ولی ممكن است تا چند سال بعد به عنوان یك مشكل شناخته نشود.
غده های عرق در بدن افراد hyperhidrosis از نظر اندازه، تعداد و محل قرارگیری تفاوتی با افراد عادی ندارند.  به نظر میرسد كه مركز كنترل كننده‌ی میزان عرق بدن برای ایجاد تعادل دما در مغز، فرمان عرق ریزی شدید را از نقطه ی مشخصی صادر میكند. اینكه چرا این فرمان صادر میشود، معلوم نیست. حدود نیمی‌از افراد که دچار عرق کردن بیش از اندازه بدن هستند در خانواده ی خود سابقه ی این بیماری را دارند، كه به همین دلیل احتمال میرود عامل عرق کردن بیش از اندازه بدن نوعی مولفه ی ژنتیكی باشد.
پزشكان میگویند اغلب عرق کردن بیش از اندازه بدن این افراد دلیل روشنی ندارد. اگر چه اضطراب و تشویش باعث بروز  عرق کردن بیش از اندازه بدن نمیشود، ولی نگرانی فرد برای بروز این حالت، خود سبب شروع و یا تشدید عرق کردن بیش از اندازه بدن  میشود .

بعضی از مبتلایان از عرق کردن بیش از اندازه بدن و خیس دست ها یا پاها و حتی لباس خود خجالت می‌کشند و عامل بسیاری از ناکامی‌های زندگی خود را موارد ذیل معرفی می‌کنند:
▪ تعویض مکرر لباس در طول روز بدلیل خیس شدن با عرق
▪ پرهیز از دست دادن با دیگران
▪ پرهیز از شرکت در مراسم عمومی
▪ از دست دادن موقعیتهای عاطفی
▪ تداخل با نگارش با نوشت افزارهای جوهردار مثل خودنویس
در واقع یک سوم از مبتلایان به هیپرهیدروز موضعی مشکل خود را غیر قابل تحمل می‌پندارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up