دلایل تعریق بدن

تعریق بدن را می توان به دو نوع ” هایپرهیدروسیس اولیه و ثانویه ” طبقه بندی کرد. نوع اولیه تعریق بدن از زمان نوزادی آغاز شده و نوع ثانویه تعریق بدن قدری دیرتر خود را نشان می دهد. هایپر هیدروسیس اولیه، به دلیل انتقال کروموزوم های ارثی که خصیصیه ژنتیکی خاصی را در بر دارند، ایجاد می شوند. از فاکتورهای دیگر تعریق بدن می توان به دلایل نرولوژیک، متابولیک و سیستماتیک اشاره کرد.

نوع ثانویه تعریق بدن که در سنین بالاتر بروز می کند، می تواند به دلیل ترشحات غده هیپوفیز و تیروئید ایجاد شود که در پی وجود بیماری هایی نظیر دیابت، تومور و نقرس ایجاد می شوند. به همین دلیل اگر تصور می کنید که در یک چنین گروهی قرار می گیرید، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است دچار بیماری ای شده باشید که از وجود آن اطلاع نداشته باشید ( به عنوان مثال: دیابت)

مهم‌ترین دلایل تعریق بیش از اندازه کل بدن ناشی از بیماری‌های آکرومگالی، دیابت و سرطان غدد لنفاوی است. در صورت بروز چنین مشکلاتی، اولین کار، مراجعه به متخصص پوست و مو و شناخت بیماری است.

همچنین از دیگر دلایل ایجاد عرق بیش از اندازه بدن می توان به افزایش اضطراب، مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های خاص، نیکوتین، کافئین و حتی برخی بوهای آلرژی زا اشاره کرد .

از دلایل دیگر تعریق میتوان حس چشایی را نام برد ، یعنی افراد چند لحظه پس از خوردن غذاهای ادویه‌دار و تند مانند سس گوجه‌فرنگی دچار تعریق می‌شوند. لوازم آرایشی و بهداشتی كه پوست را چرب می كنند نیز از دلایل دیگر تعریق محسوب میشود .

علل تعریق بدن

به گفته محققان، مرکز تنظیم حرارت بدن در هر شخصی نسبت به دیگری متفاوت است، به همین دلیل در صورت افزایش درجه حرارت خون، هیپوتالاموس با گشاد کردن عروق و نیز تعریق، موجب خنک شدن بدن می‌شود . تعریق بیش از اندازه در کل بدن به دلیل بیماری است و در صورت بروز تعریق بیش از اندازه در کل بدن ، باید علت بیماری را جستجو و درمان را شروع کرد تا از شدت تعریق بدن کاسته شود.

  • عوامل ژنتیکی موثر در تعریق بدن

* استرس‌ یا اضطراب‌ مزمن‌ از علل تعریق بدن .
* تب‌ و عفونت‌ از علل تعریق بدن .
* سرطان‌، مثل‌ لنفوم‌ از علل تعریق بدن .
* پرکاری‌ تیرویید از علل تعریق بدن .
* حمله‌ قلبی‌ از علل تعریق بدن .
* یائسگی‌ از علل تعریق بدن .
* بعضی‌ از داروها و موادمخدر از علل تعریق بدن .
* محدودیت‌ از موادمخدر از علل تعریق بدن .
در مواردی‌ علت‌ تعریق بدن  ناشناخته‌ است‌. . .مركز تنظیم حرارت بدن در هر شخصی نسبت به دیگری متفاوت است، بنابراین در صورت افزایش درجه حرارت خون، هیپوتالاموس با گشاد كردن عروق و نیز تعریق موجب خنك ‌شدن بدن می‌شود.

  • اما در شرایط خاصی با وجود مكانیسم‌هایی، بدن دچار تعریق بیش از حد می‌شود كه عبارت‌اند از:

 

* تمرینات ورزشی شدید از علل تعریق بدن .

* هوای گرم و مرطوب، مانند نواحی گرم‌سیری با رطوبت بالا از علل تعریق بدن .

* آكرومگالی از علل تعریق بدن .

* دیابت از علل تعریق بدن .

* هیپوگلیسمی(كاهش شدید قند خون) از علل تعریق بدن .

* لنفوم از علل تعریق بدن .

* بارداری از علل تعریق بدن .

 

 

  • عوامل تشدید کننده تعریق بدن عبارتند از :

*  استرس‌
*  فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری سنگین‌ بدنی‌
*  هوای‌ گرم‌

 

تعریق بدن ناشی از هیجانات روحی به طور معمول به كف دست و پا و زیر بغل محدود می‌شود و ممكن است در هوای گرم تشدید شود.

تعریق بدن ممكن است همراه با افت متناوب باشد كه در این موارد، اضطراب، استرس و یا ترس ممكن است سبب تحریك تعریق شود. این نوع تعریق می‌تواند ارثی باشد كه شروع تعریق در كف دست‌ها در دوران كودكی و در زیر بغل در دوران نوجوانی یا بلوغ خواهد بود كه به مرور بهتر خواهد شد .لازم به ذكر است كه تعریق بدن در زمان خواب كاهش می‌یابد.

 

  • خواننده گرامی

  • پیشنهاد می شود مطلب ”  درمان تعریق زیاد ” را جهت کسب اطلاعات بیشتر  مطالعه فرمایید .

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up