محدودیت های کاشت مو

پیوندمو یک عمل جراحی سبک و سرپائی می باشد که در کلینیک قابل انجام می باشد. این عمل نیازی به بیهوشی و بستری ندارد و با بیحسی موضعی انجام می شود درد موقع عمل حدود 4 دقیقه و موقع تزریق آمپول های بیحسی می باشد و در حد درد آمپول های دندانپزشکی می باشد. طبق قوانین وزارت بهداشت و درمان کاشت مو در مطب ها غیر قانونی می باشد و می بایست در درمانگاه پوست و مو یا در بیمارستان انجام شود .

موهای کاشته شده زنده می باشند و رشد می کنند و موی طبیعی می باشند این موها چون از پشت سر برداشته می شوند ضخیمتر و قوی تر از موهای عادی جلوی سر می باشند و نمای بهتری ایجاد می کنند . باید بدانید در پیوند مو در یک جلسه معمولا موی کاشته شده نسبت به موی طبیعی خودش را اندکی کم پشت تر نشان می دهد اما اگر با تکنیک درست کاشت انجام شود حالت و نمای دیده شده بایست طبیعی باشد .

در پیوند مو مهمترین مسئله طبیعی بودن نمای ظاهری بیمار می باشد و اینکه حالت مصنوعی دیده نشود . متاسفانه اکثر کلینیک ها نمی توانند این مورد را به درستی انجام دهند و در غالب موارد چهره بیمار حالت مصنوعی پیدا می کند .

در این عمل جراحی دو مرحله داریم برداشت مو و کاشت . برداشت مو به سه روش fut و fit  (یا همان fue) و ترکیبی انجام می شود و کاشت یک روش می باشد و با هر روشی برداشت انجام شود کاشت آن تفاوتی ندارد . نامگذاری روش های جراحی بر اساس نوع برداشت آن انجام شده است بنابراین سه نوع روش کاشت مو داریم

FUT

FIT

روش ترکیبی

محدودیت های کاشت مو

پیوند مو دارای  محدودیت های بالقوه ای  می باشد. محدودیتهای این عمل بردو نوع هستند:

الف) محدودیت متقاضی.

۱) تعداد موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو. واضح است که هرچقدرمنطقه دهنده مو در متقاضی کاشت کوچکتر و محدودتر باشد تعداد موهای آن هم کمترشده و بالطبع نتیجه عمل هم ضعیف ترخواهدبود.

۲) کیفیت موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو. هرچقدر مو نازک تر و رنگ آن روشن ترباشد میزان پوشانندگی بعد از عمل در آن (نسبت به موهای ضخیم و مشکی) کمتربوده و تراکم کمتری ایجادمی کنند. در ضمن موهای مجعد پوشش بیشتری نسبت به موهای صاف بوجود می آورند و نتیجه کاشت مو بهتری ایجاد میکنند.

۳) وسعت منطقه طاس. مشخص است که با افزایش وسعت منطقه طاس(وچون بهرحال تعداد موهای برداشت شده محدوداست) میزان تراکم موهای کاشته شده  (یعنی تعداد موها درهرسانتیمترمربع) نیزکاهش می یابد.

ب) محدودیت هایی که دررابطه با تکنیک عمل کاشت درحال حاضر وجود دارند.

از مهمترین محدودیتهای بالقوه این عمل ، محدود بودن تعداد جلسه های قابل انجام کاشت مو در هر فرد است. علت این محدودیت آن است که تعداد موهای قابل برداشت ازمنطقه دهنده مو بیشتر از حد مشخصی نمی باشد )حدود 12 – 10 هزار تار مو(.

به عنوان یک اصل کلی فقط تا حدی می توان از موهای منطقه دهنده مو برداشت کرد که آسیبی به منطقه برداشت وارد نشده، پوست تحمل برداشت را داشته باشد و درضمن نمای ظاهری آن هم بدشکل و بدفرم نشود. بنابراین تعداد موهای قابل برداشت محدودیت داشته و نمی توان همه این موها را برداشت کرد.

از صحبتهای بالا مشخص می شود که حتی در بهترین شرایط تعداد موهای قابل دسترس برای کاشت در منطقه طاس محدود می باشد. در روش FUT معمولاً 4- 3هزار تارمو در یک جلسه بیشتر نمی توان برداشت کرد و در روش FIT بسته به مشخصات پوست و موی فرد این عدد به 6- 5 هزار تار مو در یک جلسه بالغ می گردد.

اغلب بیماران پس از یک جلسه درمان موفقیت آمیز و با مشاهده تراکم کمتر از طبیعی در منطقه کاشت درخواست پیوند موی مجدد را در همان ناحیه می کنند با این تصور که تراکم موهای کاشته شده بیشتر و بیشتر گردد. اگرچه از نظر تئوری این کار عملی می باشد ولی یک نکته ظریف در آن وجود دارد. پیوند موی مجدد مستلزم برداشت دوباره مو از منطقه دهنده است و با این کار تعداد موهای موجود در بانک موی فرد کمتر و کمتر می شود. با کم شدن این موها دیگر مویی برای کاشت موی بعدی در مناطق طاسی که در آینده به وجود می آیند (که حتماً این اتفاق می افتد زیرا ریزش موی مردانه یک روند رو به جلو و دائمی است) باقی نمانده و بعداً برای بیمار مشکلاتی به وجود می آید.

تصور کنید که برای فرد 3- 2بار پیوند در جلوی سر انجام دهیم تا تراکم بسیارخوب به وجود آید و طبیعی است که تعداد موهای قابل برداشت از بانک موی پشت سر هم به شدت کاهش پیدا می کند. پس از گذشت چند سال موهای قسمت های عقب منطقه کاشته شده دچار ریزش موی مردانه شده و نیاز به پیوند مو پیدا می کنند ولی متأسفانه مویی در پشت سر نمانده تا این کار را انجام دهیم. پس به عنوان یک اصل بایستی همیشه در برداشت مو از ناحیه دهنده جانب احتیاط را رعایت کرد و برای آینده هم ذخیرهای باقی گذاشت.

محدودیت سنی

با توجه به اینکه ریزش موی مردانه یک فرآیند دائمی و رو به گسترش می باشد و با در نظرگرفتن محدودیتهایی که در این عمل وجود دارد بهتر است زمانی این کار را انجام دهیم که اولاً به اندازه کافی از موها ریخته شده باشد (تا به درمان به خوبی جواب بدهد) و ثانیاً ریزش موی شخص به یک مرحله پایدار و تقریباً ثابتی رسیده باشد. حداقل سنی که معمولاً برای انجام کاشت موی طبیعی در نظرگرفته می شود 30 – 25سالگی است.

– باید بگذارم تا کاملاً طاس شوم و بعد برای کاشت و پیوند مو مراجعه نمایم؟

این سؤالی است که اکثر مردان جوان مبتلا به طاسی خفیف از پزشک می کنند. پاسخ به این پرسش به فاکتورهای گوناگونی مثل سن بیمار، شدت و نوع طاسی، تاریخچه خانوادگی طاسی و بسیاری عوامل دیگر داشته ولی به طورکلی بهتر است تصمیم گیری را به عهده متخصص پوست خود گذاشته و اگر متخصص پوست به شما توصیه کرد که این کار انجام داده و یا بالعکس آن را به تعویق بیندازید حتماً گوش کرده و در صحبتهای وی تردید ننمایید.

– کاشت مو با استفاده از لیزر بهتر از روش های معمولی است.

برخی از پزشکان پس از انجام عمل از لیزر برای بهبودی سریع تر زخمهای موجود استفاده می کنند ولی لیزر ارتباطی به تکنیک برداشت و کاشت)که مهمترین قسمت های عمل را تشکیل داده و نتایج درمان به انجام درست آنها وابسته است( نداشته و اگر کسی ادعا می کند که با استفاده از لیزر برای شما نتایج درمان بهتری را به بار می آورد ، قصد فریب شما را داشته و ادعای ایشان کذب می باشد.

 از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up