مرتب کردن دندان با ارتودنسی

دراین نوع ارتودنسی اجزای کوچکی به نام «براکت» توسط مواد دندانپزشکی روی سطح دندان چسبانده می شود و بدون اینکه به انواع دندان آسیبی برساند، توسط سیم ها و کش هایی مخصوص، دندان ها به سمت مورد نظر سوق داده می شود. در این روش همه این اجزا ثابت بوده و بیمار نمی تواند به صورت دلخواه آنها را از دهان خود خارج کند. این روش معمولا برای درمان های دندانی قابل اجراست، زیرا علاوه بر حرکت دادن دندان ها، ریشه های آنها را هم حرکت می دهد، و این مورد مزایای ردیف کردن دندان با این روش است و ارتودنتیست میتواند کنترل بیشتری روی دندان ها برای مرتب کردن دندان داشته باشد. دندانهای نامرتب را گاهی برخی دندانپزشکان با عناوینی نظیر ارتودنسی سریع یا ارتودنسی با لیزر بوسیله تراش مینای دندانهای بیرون زده و ترمیم کامپوزیت نواحی تورفته به اصطلاح درمان می کنند ولی لیزر در ارتودنسی سبب خسارات جبران ناپذیری برای دندانها در آینده می شود. توصیه می گردد

چه موقع باید دندان عقل را در آورد؟

در رابطه با درآوردن دندانهای عقل باید گفت بهتر است تصمیم گیری راجع به در آوردن دندانهای عقل در آخر دوره درمانی ارتودنسی صورت گیرد زیرا ممکن است برای درمان ارتودنسی دندانی کشیده شود و در اثر کشیدن دندان جای مناسبی برای دندان عقل یا مولر سوم ایجاد شود و دیگر نیازی به درآوردن دندان عقل نباشد و اگر دندان مولر سوم یا عقل در ابتدای درمان کشیده شود جبران آن امکان پذیر نیست. حتی اگر با کشیدن دندان برای ارتودنسی و ردیف کردن دندان ها جایی برای دندان مولر سوم یا عقل باز نشود ، کشیدن آن در آخر درمان ارتودنسی به صلاح بیمار است زیرا در اثر درمان ارتودنسی ممکن است مختصر فضایی ایجاد شود و دندان عقل به سطح جونده نزدیکتر شود و درآوردن آن برای جراح راحت تر باشد . در خاتمه باید دانست زمانی دندان عقل یا مولر سوم کشیده می شود که آن دندان کج دربیاید و در فک جای مناسبی نداشته باشد و یا در مواردی که زاویه رویش دندان عقل یا مولر سوم نامناسب باشد و به ردیف کردن دندان ها صدمه بزند.

cosmetic1

پلاک متحرک ارتودنسی

پلاک متحرک یکی از انواع ارتودنسی دندان است که می تواند بصورت مستقل و یا قبل و همزمان با درمان ارتودنسی ثابت تجویز گردد. پلاک ارتودنسی بایستی بصورت شبانه روزی به استثنای سه وعده غذایی اصلی غذایی مورد استفاده قرار گیرد. پلاک های متحرک ارتودنسی دندان سبب باطل شدن روزه نمی شوند. دقت شود اثر بخشی این دستگاهها به استفاده پیوسته و بدون انقطاع آنها بستگی دارد. بعد از هر وعده غذایی و تمیز کردن دندانها به کمک یک مسواک دیگر بدون خمیر دندان روی پلاکها برساژ شده و سپس زیر جریان آب شسته می شوند. ماساژ سقف دهان به کمک نرمی انگشت شست پس از مسواک زدن دندان ها برای تقویت جریان خون و کمک به بهداشت زیر پلاک توصیه می گردد. توجه گردد در چند روز ابتدایی استفاده از پلاکها مشکلاتی از قبیل طعم بد دهان، حالت تهوع، مشکل در تکلم، ترشح زیاد آب دهان و … رخ می دهد که در صورت استفاده مداوم از آنها این مشکلات ظرف مدت چند روز برطرف می گردند.

چه توصیه هایی برای زمان بعد از قرار دادن دستگاه ارتودنسی، وجود دارد؟

افرادی که دستگاه ارتودنسی را در دهان شان قرار داده اند، حتماً این توصیه ها را بخوانند و عمل کنند:
چیزهای نرم و به ویژه سرد بخورید، مثل: بستنی، نوشیدنی های سرد، لبنیات خنک و… .
به فرزندتان توصیه کنید که در اولین روزها پس از قرار دادن دستگاه ارتودنسی، در بوفۀ مدرسه هر چه را که می‌خواهد بخورد، تکه تکه کند.
مسائل بهداشت دهان و دندان را دست کم نگیرید و به آنها توجه ویژه ای داشته باشید.
ناراحتی و دندان درد ممکن است باعث ترس از مسواک زدن بشود.
این در حالی است که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند منجر به ورم لثه، و یا التهاب لثه ها بشود که در این صورت دندان ها به شدت حساس خواهند شد.
برای جرم گیری دندان قبل و بعد از ارتودنسی حتما به متخصص مراجعه نمایید.

ایمپلنت دندان در واقع یک ریشه مصنوعی برای دندان است که در داخل فک قرار گرفته و برای نگه داشتن دندان یا پل از آن استفاده می‌شود. ایمپلنت دندان می‌تواند یک روش درمانی برای افرادی باشد که دندان‌های خود را به خاطر ابتلا به بیماری لثه یا پریودنتال، آسیب‌دیدگی یا سایر دلایل احتمالی از دست داده‌اند.

از طرف دیگر، افرادی که دندان‌های خود را از دست داده و به دنبال بازگرداندن حالت لبخند طبیعی به صورت خود هستند، ممکن است به هر دوی درمان‌های ارتودنسی و ایمپلنت دندان در برنامه درمانی خود نیاز داشته باشند. در این شرایط، با توجه به نیازهای خاص بیمار برنامه درمانی مناسب وی مشخص می‌شود. به این ترتیب در صورت نیاز بیمار می‌تواند از هر دوی ایمپلنت دندان و ابزارهای ارتودنسی برای بهبود ظاهر لبخند خود استفاده کند.

 از سری مطالب پزشکی عمومی و غیر تخصصی سایت (اطلاعات  عمومی و غیر تخصصی پزشکی برای افزایش دانش سلامت  و اطلاعات عمومی پزشکی بازدیدکنندگان)

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up