دیسک بین مهره ای که به صورت کمک فنری ضربه های وارده به ستون فقرات را خنثی می کند، به صورت صفحه ای مابین دو جسم مهره قرار گرفته است.
دیسک بین مهره ای علاوه بر خاصیت کمک فنری، به صورت بلبرینگی بین دو مهره مجاور قرار می گیرد و باعث تسهیل در حرکات مهره ها روی یکدیگر می شود. دیسک بین مهره ای از استحکام قابل ملاحظه ای برخوردار است و اگر آسیب ببیند منجر به بیماری می شود که به دیسک کمر معروف است.
چگونگی درمان دیسک کمر :
اگر بیمار مبتلا به دیسک کمر علائم عصبی واضحی ندارد و اختلالهای انگشتان حرکتی پا و مشکلات اسفنکتری و ادراری هم ندارد بیمار اورژانسی نیست و درمان دیسک کمر بسیار راحت است و شامل تمرینهای کششی دیسک کمر یا بستن کمربندهای مخصوص است تا بتوان کشش لازم را در ناحیه کمر ایجاد کرد.
داروهای مسکن و کورتونی هم برای درمان دیسک کمر تجویز میشود ولی بیماران مبتلا به دیسک کمر باید به طور مرتب کنترل شوند تا مطمئن شویم بیماری دیسک کمر پیشرفت نمیکند.
گاهی لازم است بیماران برای درمان دیسک کمر استراحت کنند. استراحت بیمار مبتلا به دیسک کمر تا زمانی است که التهاب دیسک کمر برطرف شود. فشار دیسک کمر به عصب باعث تورم عصب میشود و التهاب ایجاد میکند.
برای کاهش التهاب دیسک کمر توصیه میشود بیمار مبتلا به دیسک کمر به مدت ۴۸ تا ۷۲ ساعت یا حداکثر ۷ تا ۱۰ روز همراه با تمرینات کششی استراحت کند ولی استراحت طولانیمدت به هیچوجه توصیه نمی شود چون باعث ضعف عضلات میشود.
پزشک می تواند حرکات و وضعیت هایی را به شما بدهد که شما بتوانید به کمک آن ها درد ناشی از فتق دیسک کمر خود را به حداقل برسانید.
توصیه ی پزسک برای درمان دیسک کمر :
1- استفاده از گرما و یا سرما و درمان دیسک کمر
2- حرکات کششی و درمان دیسک کمر
3- استفاده از اموال اولتراسوند و درمان دیسک کمر
در صورت فشار روی ریشه عصب و پیشرفت بیماری ممکن است جراحی دیسک کمر لازم شود.