درمان تعریق زیاد

عرق کردن بیش از اندازه رایجتر از چیزی است که شما فکر می کنید. بنابراین دلیلی وجود ندارد که شما در مورد آن دلواپس و ناامید باشید و نباید فکر کنید که تنها کسی هستید که دچار تعریق زیاد هستید. عرق کردن یکی از عکس العمل های نرمال بدن به حساب می آید و باعث پایین آمدن دمای سطحی بدن می شود. ولی اگر شما از جمله کسانی هستند که بدون توجه به گرما یا سرما عرق می کنید، باید در مورد این مسئله دقت بیشتری داشته باشید. عرق کردن زیاد به نام هایپر هیدروز نیز شناخته می شود و 2 تا 3 درصد مردم آمریکا به این بیماری مبتلا هستند و نمود آن بیشتر در کف دست و پا می باشد. علاوه بر آن، ممکن است که این بیماری در زیر بغل یا دیگر قسمت های بدن خود را نشان دهد. معمولا هایپرهیدروز (تعریق زیاد)  بعد از سنین نوجوانی می تواند تشخیص داده داده شود و بعد از سن 13 سالگی، عرق کردن بیش از حد دست و پا در بیماران کاملا مشخص است. چنانچه این بیماری درمان نشود، شخص بقیه عمر خود را با این بیماری خواهد گذراند و ممکن است که مشکلات زیاد دیگری نیز برای او پیش آید. مثلا اشخاصی که به نوع شدید تعریق مبتلا هستند، حتی در گرفتن فرمان اتومبیل نیز با مشکل مواجه هستند. بعضی مواقع نیز که این گونه افراد برای چند ساعت در یک جلسه هستند، بعد از جلسه یرای دست دادن با افراد دچار مشکل می شوند. در هر صورت، اگر موقعیت فردی هر شخص نیز در نظر گرفته نشود، این مشکل ممکن است اختلالات زیادی را در طول عمر بیمار ایجاد کند و اعتماد به نفس فرد را تا حد خیلی زیادی پایین می آورد.

روشهای زیادی وجود دارند که با بکارگیری آنها می توانید به درمان تعریق زیاد پرداخت و بسیاری از افراد توانسته اند که این بیماری را به بهترین شکل ممکن درمان کنند و روند عادی زندگی خود را ادامه دهند. از جمله این روشها استفاده از ضدعرق ها، دستگاههای یون زدا، داروهای خوراکی، بوتاکس و جراحی می باشد که می توان گفت روش بوتاکس یکی از مهم ترین و موثرترین این روش ها است.

فیلم واقعی درمان تعریق زیاد بدن

ضد عرق ها در درمان تعریق زیاد

ضد عرق ها دو نوع هستند. یک نوع با تاثیر گذاری کمتر و نوع دیگر با تاثیر گذاری بالا هستند. ضد عرق های با تاثیر گذاری کمتر معمولا در ابتدای درمان برای بیماران تجویز می شوند و دارای کلرید آلومینیوم هستند. این ضد عرق ها قیمت بالایی ندارند. ضد عرق های با تاثیر گذاری بالا دارای آلومینیوم کلرید هگزاهیدرات هستند که نسبت به نوع قبلی، در درمان تعریق زیاد موثر تر می باشند. در ابتدا که مصرف این دارو را آغاز می کنید باید به صورت پیوسته تا یک هفته مصرف شود اما پس از یک هفته می توانید تا دو بار در هفته از آن استفاده کنید. طریقه مصرف آن نیز به این صورت است که صبح و شب به محل تعریق زیاد مالیده می شود. این دارو فقط در صورتی که توسط پزشک تجویز شده باشد به فروش می رسد و قیمت آن از نوع قبلی بالاتر است.

روش یون زدا در درمان تعریق زیاد

در این روش، از جریان الکتریکی برای درمان و رفع تعریق زیاد استفاده می شود. از دستگاهی استفاده می شود که مقداری بار الکتریکی را وارد پوست می کند. این روش برای درمان عرق کردن کف دست و پا استفاده می شود. جریان الکتریکی کم کم زیاد می شود تا جایی که فرد احساس غلغلک یا کمی برق گرفتگی در محل داشته باشد. هر جلسه درمانی به 10 تا 20 دقیقه زمان نیاز دارد و باید چند جلسه درمان ادامه پیدا کند و با گذشت زمان، فاصله بین جلسات بیشتر می شود تا جایی که به یک مرتبه در هر ماه می رسد. امکان دارد که به تدریج، تاول و زخم های سطحی در پوست بوجود آید. بعضی از افرادی که از این روش درمانی استفاده کرده اند می گویند که این روش همراه با درد می باشد. بنابراین اگر در قسمت مورد نظر زخم یا جراحتی هست، باید از این روش درمانی پرهیز کنید. این روش نسبت به روش استفاده از ضد عرق ها هزینه بیشتری دارد.

درمان تعریق زیاد با داروهای خوراکی

برای درمان تعریق زیاد می توان از داروهای خوراکی استفاده کرد. مهم ترین این داروها شامل دیتروپان، روبینول، کاجنتین می باشند. این داروها فعالیت غدد عرق را کاهش می دهند.  بعضی افراد نیز به دلیل اضطراب دچار تعریق زیاد می شوند . بنابرای برای درمان این افراد توصیه می شود که از داروهای ضدافسردگی استفاده کنند. قیمت این داروها با هم فرق دارد ولی قیمت بالایی ندارند.

بوتاکس در درمان تعریق زیاد

بوتاکس یک نوع دارو است که کاربرد آن بیشتر در درمان چروک می باشد. در سال 2004، استفاده از بوتاکس برای درمان تعریق زیاد توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شد. از آن زمان تعداد زیادی از اشخاصی که به تعریق زیاد دچار هستند با استفاده از بوتاکس توانسته اند حتی تا دو سال از عرق کردن خیلی زیاد رهایی یابند.

بوتاکس در درمان تعریق زیاد، یک روش درمانی جدید است که با گذشت زمان محبوبیت بیشتری پیدا می کند. این محلول برای درمان تعریق زیاد به ویژه در زیر بغل بسیار موثر است. یکبار استفاده از این محلول، تا 6 ماه تعریق شما را درمان می کند. البته تا حدودی قیمت آنها بالاست. مقدار کمی از این محلول در پوست زیر بغل تزریق می شودو باعث بلوک کردن اعصاب متناظر با عرق کردن در این ناحیه می شود. از جمله عوارض این روش درمانی، درد در هنگام تزریق و نشانه های موقتی شبیه به سرماخوردگی می باشد. تزریق بوتاکس برای درمان تعریق کف دستها ممکن است سبب ضعف موقت عضلات دستها شود.

همچنین برای درمان عرق کردن شدید کف دست و پا نیز می توان از تزریق بوتاکس استفاده کرد. اما تزریق در این نواحی با درد بیشتری همراه است و نیاز است که قبل از تزریق، این نواحی بی حس شوند.

چنانچه، تزریق در محل مناسب انجام شود می تواند کاملا بی خطر باشد و بنابراین باید حتما توسط پزشک متخصص انجام شود. تزریق بوتاکس  برای درمان تعریق زیاد می تواند اثر بسیار زیادی در بهبود زندگی بیماران داشته باشد.

اهداف درمانی تعریق زیاد با بوتاکس

هدف ازاستفاده از این روش درمانی، متوقف شدن کامل تعریق زیاد (هایپرهیدروز) زیر بغل و یا کاهش شدت آن می باشد. البته معمولا این روش هنگامی استفاده می شود که کنترل تعریق زیاد با داروهای ضد عرق که در بازار وجود دارند امکانپذیر نباشد.

مقدار مصرفی بوتاکس در درمان تعریق زیاد

مقدار بوتاکس تزریقی در درمان عرق کردن زیاد برای زن و مرد یکسان و 40 تا 50 واحد بوتاکس می باشد.تقریبا 20 نقطه از زیر بغل انتخاب می شود و در هر نقطه به مقدار 2.5 واحد بوتاکس تزریق می شود.

بیحسی در درمان تعریق زیاد با بوتاکس

در بیشتر موارد، برای تزریق زیر بغل در درمان عرق کردن زیاد، نیازی به بی حسی وجود ندارد. اما برای بعضی از افراد نمی توانند تحمل کنند، از کرم های بی حسی استفاده می شود.

عمق تزریق بوتاکس در درمان تعریق زیاد

تزریق بوتاکس در درمان عرق کردن بیش از حد باید در داخل درم انجام شود و عمق بیشتر تزریق، باعث کم شدن تاثیر بوتاکس می شود. پس از تزریق، محل مورد نظر کمپرس می شود و یا اینکه از icepack در آن محل استفاده می شود.

نتایج درمان تعریق زیاد با بوتاکس

در طول یک یا دو هفته پس از تزریق بوتاکس، کم شدن قابل ملاحظه و یا کلی عرق کردن زیاد دیده می شود. حتی در بعضی از افراد، اثرات درمانی زودتر نیز دیده می شود.

مدت تاثیر و فواصل زمانی بین درمان تعریق زیاد با بوتاکس

در بیشتر موارد، تعریق بعد از گذشت شش ماه از تزریق بوتاکس بازمیگردد و باید تزریق بعدی انجام شود. البته ممکن است که در بعضی اشخاص، بین 9 تا 12 ماه تاثیر داشته باشد.

پیگیری درمان تعریق زیاد با بوتاکس

پس از گذشت دو هفته از تزریق بوتاکس، بیمار باید معاینه شود تا مقدار کاهش عرق کردن او بررسی شود و اگر در قسمتی از بدن هنوز تعریق زیاد وجود دارد، دوباره تزریق بوتاکس در آن منطقه انجام شود.

جراحی در درمان تعریق زیاد

برای درمان تعریق زیاد با جراحی دو روش وجود دارد. روش اول با استفاده از آندوسکوپی و روش دوم با برداشتن کامل غده های عرقی انجام می شود. در روش آندوسکوپی، سلولهای عصبی که باعث مشکل می شوند انتخاب و سوزانده و یا اینکه قطع می شوند تا انتقال سیگنال های بوجود آورنده عرق توسط آنها متوقف شود. اشکال این روش درمانی این است که بیشتر افراد می گویند، هنگامی که در یک قسمت از بدن این کار را انجام می دهند، سایر قسمتهای بدن واکنش نشان داده و بنابراین در این قسمتها عرق کردن بیشتر می شود. علاوه بر آن، کم شدن احساس ترس و هوشیاری و کم شدن ضربان قلب از دیگر عوارض آن می باشد.

در روش دوم جراحی، غده های عرقی به آسانی حذف می شوند و این کار تحت بیهوشی انجام می شود. این عمل جراحی تقریبا 60 تا 90 دقیقه زمان می برد و بلافاصله پس از پایان یافتن جراحی، بیمار می تواند به منزل برگردد. بیشتر بیماران این روش درمانی را ترجیح می دهند. البته این روش، گران ترین روش درمانی تعریق زیاد می باشد.

از دیگر روش های درمانی تعریق زیاد میتوان به سمپاتکتومی، یونتوفورزیس و … اشاره کرد.

نویسنده: دکتر محی الدین فصیحی هرندی

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up