عوارض بیماری آرتروز

درد، التهاب و خشکی مفاصل از عوارض بیماری آرتروز می باشد است. شدت و کیفیت درد  آرتروز متغیر می باشد و گاهی شدید و جانکاه همراه با سوزش و گاه خفیف و قابل تحمل است ولی درد همواره وجود دارد.

دردهای مزمن بیماری آرتروز

دردهای مزمن آرتروز، دردهایی مداومند نه متناوب یعنی گرچه گاهی شدید و گاه خفیفند ولی درد همیشه حضور دارد و از بین نیم رود. این درد ممکن است ماه ها و سال ها طول بکشد و ادامه پیدا کند. انواع مختلف بیماری های آرتروز موجب بروز اینگونه دردهای مزمن می شوند. معمولاً خود ما شرایطی را به وجود می آوریم که دردهای مزمن تشدید شوند مانند:

 زندگی لوس و پرتنش، انسان را تحت فشار روحی قرار می دهد و موجب انقباض و کشیدگی عضلات می شوند. ترس و اضطراب از عواملی هستند که موجب انقباض و گرفتگی عضلات می گردند. تفکر منفی، اضطراب در محل کار، درگیری شخصی و مشکلات مالی نیز نیز موجب گرفتگی عضلات می شوند. عضلات اندام های مهمی هستند که مانند ضربه گیر در بدن عمل می کنند.آنها بار مفاصل را سبک تر کرده و مفصل ها را به حرکت در می آورند. هماهنگی عضلات موجب می شود مفاصل نیز کار خود را درست انجام دهند. اگر ورزش نکنید، عضلات کارایی خود را از دست داده و درست عمل نمی کنند و این مسئله باعث فرسودگی و سائیدگی مفاصل می گردد.

درمان و کنترل درد  بیماری آرتروز

معمولاً فرضیه ی درمان درد  آرتروز بر این اساس است که علت جسمانی و فیزیکی درد را یافته و با برطرف ساختن آن درد آرتروز را برطرف می سازند. این فرضیه ممکن است در مورد درمان دردهای حاد آرتروز صادق باشد ولی برای درمان دردهای مزمن  آرتروز بایست تمام وجود بیمار، رنجی را که متحمل می شود، اعمال و رفتار او و حتی شرایط محیطی را نیز مورد بررسی قرار داد. اگر به تمام این مسائل توجه شود و سعی کنیم تمام جوانب را بهبود بخشیم، متوجه خواهیم شد که درمان درد آرتروز آنقدرها هم که فکر می کردیم غیر ممکن نیست و می توان آن را کنترل کرد.

  • درمان درد آرتروز با دارو

هنگامی که درد یا التهاب آرتروز بسیار شدید و حاد و غیر قابل تحمل است، بایستی اجباراً به دارو درمانی متوسل شویم. معمولاً با مصرف داروهای مسکن و ضد التهاب، درد و التهاب  آرتروز خیلی زود تسکین می یابد. البته این داروها عوارضی نیز همراه دارند ولی وقتی درد بسیار شدید است، بیمار چاره ی دیگری ندارد و مجبور است از این داروها استفاده کند، پس بایست حتی المقدور از داروهایی استفاده کنیم که عوارض کمتری دارند.

  • درمان درد آرتروز با داروهای هومیوپاتی

بیمار مبتلا به بیماری آرتروز می تواند بر اساس نشانه های بیماری از داروهای هومئوپاتی که مسکن و ضدالتهابند استفاده کند. نشانه های آسیب شناسی بیماری آرتروز نیز می تواند به بیمار در انتخاب دارو کمک کنند. این داروها مفید و مؤثرند و باعث تقویت بنیه بیمار می گردند.

dreamstimesmall_30303008

  • درمان درد آرتروز با داروهای طب سنتی

برای درمان دردهای مزمن  آرتروز داروهای طب سنتی نیز بسیار مفیدند، اگر می خواهید درد  آرتروز را به بهترین نحو کنترل کنید، بایست از روش های فوق استفاده کنید. اگر درد آرتروز خیلی شدید است می توانید مدت کمی از مسکن ها استفاده نمایید. ولی همزمان با آن بایست داروهای طب سنتی و هومئوپاتی را مصرف کرده و از روش های طب فشاری نیز استفاده کنید تا درد هرچه بیشتر کاهش یابد. این روش های درمانی عوارضی ندراند و درد آرتروز را به مقدار قابل توجهی کاهش می دهند.

  • درمان درد آرتروز با تزریق داروهای بین مفصلی

هنگامی که درد آنقدر شدید است که حتی با مصرف دارو نیز کاهش نمی یابد، بیمار مجبور است از تزریق داخل مفصلی استفاده کرده و یا تحت عمل جراحی قرار گیرد. البته فقط وقتی باید به این درمان ها متوسل شوید، که آنها آخرین علاج و یا آخرین چاره ی شما باشند.

  •  درمان درد آرتروز با گرما و سرما

در بعضی موارد گرما موجب کاهش درد بیماری آرتروز می شود و شما می توانید از کیسه ی آب گرم یا اشعه ی مادون قرمز استفاده کنید. گرما موجب تقویت جریان خون در محل آسیب دیده و دردناک می شود و درد  آرتروز را کاهش می دهد. دوش آب گرم نیز همین عمل را انجام داده و موجب آرامش بیمار می شود. ولی در بعضی موارد بر عکس سرما موجب کاهش درد می شود و می توان از کیسه ی آب یخ استفاده کرد. شما می توانید هر دو مورد را امتحان کنید تا متوجه شوید، گرما یا سرما کدام یک در کاهش دردتان مؤثرند.

  • درمان درد آرتروز با ماساژ

 گاهی فشار خفیف یا شدید و یا ماساژ می تواند مؤثر باشد و درد بیماری آرتروز را بهبود بخشد.

  • درمان درد آرتروز با کنترل یبوست

برای کنترل یبوست  و درمان درد آرتروز باید کارهای زیر را انجام دهید: شبکه ی خورشیدی بدن را تنظیم کنید. می بایست در فاصله ی زمانی منظم غذا بخورید و غذاهای تازه و خام که برای سلامتی مفیدند، مصرف کنید.  صبح ها دو لیوان آب ولرم بنوشید  برای درمان یبوست های مزمن، می توان از داروی ملین استفاده کرد. روغن کرچک یکی از بهترین ملین هاست. – از داروهای هومئوپاتی نیز می توان برای درمان یبوست استفاده کرد.

 هضم بعضی غذاها مشکل است و این غذاها موجب اختلال در معده شده و درد آرتروز را افزایش می دهند. افراد مبتلا به بیماری آرتروز باید از خوردن خوراکی های زیر بپرهیزید: کشک ترش، سبزیجاتی مانند بامیه، کدو حلوایی، گل کلم، گوجه فرنگی، غذاهای چرب و ترش، نوشیدن زیاد چای، قهوه و نوشابه های الکلی، مصرف دخانیات و جویدن تنباکو، فلفل قرمز و سبز، حبوبات، نخود فرنگی.

مصرف بعضی ادویه ها برای بیماران  مبتلا به آرتروز مفید است. این ادویه ها عبارتند از: فلفل سیاه، زنجبیل، دارچین، هل، میخک، زیره ی سبز و زردچوبه .

  • درمان درد آرتروز با کاهش وزن

در افراد خیلی چاق، مفصل ها مجبورند بار زیادی را تحمل کنند و همین موضوع موجب تشدید درد آرتروز می شود. اگر وزن فردی ده درصد بیشتر از وزن طبیعی باشد. او فردی چاق محسوب می شود و بایست بکوشد تا وزن بدن خود را به حد طبیعی برگرداند. معمولاً وقتی افراد بیش از حد نیاز بدن غذا بخورند، چاق می شوند .با این وجود همیشه هم زیاد خوردن علت اضافه وزن نیست. گاهی افراد در اثر خصوصیات ژنتیکی اضافه وزن پیدا می کنند. این گونه افراد اگر رژیم بگیرند و کالری کمتری مصرف کنند نه تنها وزن بدنشان تغییری نمی کند بلکه دمای بدنشان نیز پایین می آید. عوامل دیگری نیز ممکن است باعث اضافه وزن بشود. برخی از آنها عبارتند از:

تومورها، جراحت، التهاب و بیماری های مننژیت موجب بروز چاقی هیپوتالاموسی می شوند. کم کاری غده ی تیروئید.  ترشح بیش از حد غدد فوق کلیوی. تغییرات فعالیت غدد جنسی در زمان قاعدگی و یائسگی . بعضی داروها مانند استروژن که در قرص های ضد بارداری و برخی داروهای روانپزشکی موجود است.

در اینگونه موارد برای برطرف ساختن اضافه وزن باید با پزشک متخصص مشورت شود. اگر می خواهید وزن بدن خود را پایین آورید بایست از رژیم های کم کالری استفاده کنید. بهترین راه پایین آوردن وزن بدن تغذیه ی صحیح و انجام تمرینات ورزشی است. البته افراد مبتلا به بیماری آرتروز باید بر اساس سن و وضعیت جسمانی خویش و مشاوره با پزشک ورزش های مناسب را انتخاب کنند. برای بیماران مبتلا به آرتروز، پیاده روی بهترین ورزش است. توجه داشته باشید که تنها داشتن هیکلی ایده آل هدف نیست، بلکه مسئله مهم داشتن هیکلی متناسب و سالم است. رژیم غذایی مناسب، ورزش، پشتکار و تداوم تنها راه رسیدن به وزن ایده آل است. برای انتخاب رژیم غذایی مناسب نیز با متخصصان تغذیه مشورت کنید.

اگر در اثر بیماری خاصی اضافه وزن پیدا کرده اید، بیماری شما باید بر اساس نشانه های آن تشخیص داده شود و داروی مناسب تجویز شود. در موارد دیگر که فرد بیماری خاصی ندارد، طب هومئوپاتی از داروهایی استفاده می کند که روی تمام بدن اثر می گذارد و موجب بهبود کلی می شود.

Patogh98.com-rejim-a1aec05359

  • درمان درد آرتروز با اصلاح وضعیت قرارگیری بدن

یکی از عوامل ایجاد و تشدید درد آرتروز ، قرارگیری بدن در وضعیت نامناسب است. برخی از این وضعیت ها عبارتند از: رانندگی در مسافت های طولانی بر روی صندلی ناراحت، استفاده از اجاق گازهایی که ارتفاع نامناسب دارند. دندانپزشکان و آرایشگرانی که مدت های طولانی می ایستند و فشار زیادی بر عضلات گردن، شانه و دست هایشان وارد می سازند. صندوقداران سوپرمارکت های بزرگ که بدن آن ها در یک جهت حرکت می کند. تماشای تلویزیون و مطالعه در حالتی که سر و پشت وضعیتی نامناسب دارد. کارمندان دفتری که مجبورند دائم سرخود را خم کنند.

گاهی به علت آسیب دیدگی قسمتی از بدن، فرد بدن خود را در وضعیتی نامناسب قرار می دهد تا درد کمتری داشته باشد. این عمل باعث می شود بعضی از عضلات بدن تحت فشار قرار گرفته و کشیده شوند و همین موضوع موجب تشدید درد در این ناحیه می شود.

  • درمان درد آرتروز با اصلاح حالت قرارگیری بدن

اگر درد معلول حالت قرارگیری نامناسب بدن باشد، تصحیح این وضعیت به بهبود آن کمک می کند. تمرین هایی که باعث تقویت و تنظیم عضلات می شوند به این اصلاح این وضعیت کمک می کنند. اگر در محل کار خود مجبورید ساعت بنشینید، بایست صندلی مناسبی را انتخاب کنید. صندلی باید آنقدر سفت و محکم باشد که وزن بدن شما را تحمل کرده و موقع نشستن فرو نرود. صندلی باید راحت و ارتفاع پشتی آن مناسب باشد. صاف روی صندلی بنشینید و تکیه دهید. زانوها بایست در امتداد نشیمنگاه صندلی قرار گیرد و پاها بر زمین عمود باشد. هیچ وقت موقع نشستن یک پای خود را روی پای دیگر نیندازید و پاهایتان را دور پایه های صندلی حلقه نکنید.

  • درمان درد آتروز با نحوه ی صحیح برخاستن از صندلی

اگر نحوه ی صحیح برخاستن از صندلی را فرا گیریم، فشار وارد بر بدن کاهش می یابد، و عضلات کمتر کشیده می شوند. از دست های خود کمک گرفته و بدن خود را به طرف لبه ی صندلی حرکت دهید. همانطور که نشسته اید یک پای خود را آرام جلو ببرید و در حالیکه وزن بدنتان را روی پاهایتان می اندازید، بلند شوید.

  • درمان درد آرتروز با اصلاح حالت خوابیدن

افراد مبتلا به دردهای مزمن باید حالتی را برای خواب انتخاب کنند که مناسب حالشان باشد.  افرادی که پشت درد و پا درد دارند می توانند به پهلو خوابیده و پایی را که بالا قرار می گیرد را از زانو خم کرده و روی بالش کوتاهی بگذارند.

  • درمان درد آرتروز با  شل کردن عضلات، آرامش و کنترل فشار های روحی

افرادی که دچار دردهای مزمن آرتروز  هستند، هنگامی که می بینند کاری از دست متخصصان، برای درمان آن ها بر نمی آید، با مشکلات مشابهی روبرو می شوند. آنها می ترسند کسی نتواند به آنها کمک کند و مجبور باشند همیشه درد بکشند و این احساس آنها را افسرده، عصبی و منزوی می سازد. بنابراین چرخه ای بین درد، فشار روحی، ترس و اضطراب به وجود می آید یعنی هر چه درد بیشتر باشد فشار روحی و در اثر آن ترس و در نتیجه اضطراب بیشتر خواهد شد. این گونه فشارهای روحی موجب بروز مشکلاتی ادواری مانند کند شدن جریان خون، افزایش عرق بدن، اختلالات گوارشی، کتف درد، و گردن درد می شوند.

فشارهای روحی باعث بی خوابی نیز می شوند. افکار منفی در افراد نگران و عصبی موجب تشدید درد آرتروز شده و درد شدید هم مانع خواب راحت و عمیق می شود. برای غلبه بر چنین نشانه هایی باید یادبگیرید چگونه آرامش داشته باشید و عضلات خود را شل کنید. شل کردن عضلات و آرامش داشتن به معنای خوابیدن، تماشای تلویزیون و یا مطالعه ی کتابی سبک نیست، بلکه فرآیندی است که باعث می شود گرفتگی و فشار وارد بر عضلات و اندام های بدن از بین رفته و خون در تمام قسمت های بدن آزادانه به گردش در آید. شل کردن عضلات موجب احساس آرامش شده و فشار خون بالا را کاهش داده و ترشح هورمون های ضد درد خون را افزایش می دهد و این فرآیند موجب تسکین درد  آرتروز می شود.

  • درمان درد آرتروز با  تفکر مثبت

معمولاً بیماری آرتروز در سنین میانسالی یا کهولت بروز می کند. در این مرحله از زندگی، انسان احساس می کند فردی فرسوده و از کار افتاده است که سلامتی خود را از دست داده و دچار مشکلات فراوانی شده است و هیچ جذابیتی ندارد. بیماران برای خود احساس تأسف می کنند و می خواهند دیگران نیز به آنها ترحم کنند. این نوع دلسوزی و ترحم فقط وضع بیمار را بدتر می کند. برای بهبود اوضاع قبل از هر چیز بیمار باید طرز تفکر خود را عوض کرده و جور دیگری به زندگی نگاه کند. آنان که به غروب زندگی نزدیک می شوند، افرادی عاقل و با تجربه اند که از نظر عاطفی بالغ شده اند و بار خیلی از مسئولیت ها مانند بزرگ کردن بچه ها و چیزهای دیگر از شانه هایشان برداشته شده است. آیا این خصوصیات و ویژگی ها، بهانه ی خوبی برای شاد بودن نیست؟ پس برای خود ماتم نگیرید و خود را تحقیر نکنید. از بالا و از موضع قدرت به مشکلات نگاه کنید نه از پایین و در عین ضعف. اعتماد به نفس خود را تقویت کرده و دیدتان را نسبت به زندگی عوض کنید. سعی کنید خود را با فعالیت های سازنده مشغول سازید تا فکرتان متوجه درد و رنج بیماری آرتروز نشود و دیگر برای خود دلسوزی نکنید.

اغلب درد و بیماری آرتروز در شب شدت می یابد، چرا چنین اتفاقی می افتد؟ چون در ساعات خواب ما به جز فکر کردن و غصه خوردن برای خود، کار دیگری نداریم.  بیرون بروید و با دیگران ملاقات کنید و به جای این که دائم به خود فکر کنید به دیگران هم فکر کنید. خودخواهی و خودپسندی، مشکلات زندگی و نارحتی های شما را بیشتر می کند. می توانید برای مشغول ساختن خود سرگرمی را انتخاب کرده و خود را سرگرم سازید تا درد آزارنده آرتروز فراموش شود. همانطور که می دانید اگر مدت زیادی فعالیت نداشته باشید، ناتوان می شوید وقدرت انجام هرکاری را از دست می دهید. پس روز خود را با فعالیت های سازنده پر سازید و به فعالیت های بدنی بیشتر توجه کنید. میزان درد آرتروز با نوع تفکر نسبت مستقیم دارد. افکار منفی مانند خشم، تنفر، حسادت، احساس گناه، سوءظن و اضطراب اثرات منفی روی بدن می گذارند و تعادل بدن را مختل ساخته و موجب تشدید درد آرتروز می شوند.

بهترین و مفیدترین راه این است که خود را کارهای عامل المنفعه مشغول سازید. بیرون بروید و ببینید چگونه می توان به افرادی که در اثر مشکلات جسمی، روحی، ناتوانی و فقر خیلی بیشتر از شما رنج می کشند کمک کنید. کمک به افراد نیازمند باعث احساس رضایت و آرامش می گردد و چنین دستاورد مثبتی درد و رنج بیمار مبتلا به آرتروز را تسکین می دهد. هرگاه افسرده و دلتنگ شدید نعمت هایی را که خداوند به شما ارزانی داشته به یاد آورید و روی فضل و رحمت الهی حساب کنید. می توانید شادی را حتی در وجود چیزهای کوچک مانند شکفتن یک گل، لبخند یک کودک، طراوت نسیم و آوای پرندگان بیابید. به جنبه های مثبت و روشن زندگی بیندیشید و خوش بین باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up