آخرین مرحله ی یک بیماری پیشرفته به علت مسمومیت ناشی از عفونت بیشتر مواقع سرطان است که متأسفانه کشنده نیز هست؛ به ویژه وقتی که علت به وجود آورنده ی آن کشف نشود و روش زندگی بیمار کننده ی شخص همچنان ادامه یابد! کشف علت سرطان و اتخاذ زندگی بهتر می تواند این بیماری را در موقعیت ساکن نگه دارد و در بیشتر مواقع به بدن این موقعیت را می دهد که دوباره خود را تغذیه و با انرژی حیات بخش، خود را پر کند؛ تا جایی که ارگانیستم قادر می شود سلول های سرطانی را منهدم نماید.

سلول های سرطانی

سلول های سرطانی در محیطی جدال آمیز و جنجالی زندگی می کنند امّا تا وقتی که به آن ها مواد مورد نیازشان می رسد خیلی سریع خود را تکثیر می کنند. سلول های سرطانی را می توان به عنوان سلول های وابسته و انگل شناخت. سلول های سرطانی ، سلول هایی که کنترل نشده زندگی می کنند و خیلی ابتدایی هستند. مراحل هر بیماری خیلی متفاوت از بقیه ی بیماری ها است. خیلی مشکل است که بیماری ها را در یک مقوله جمع آوری کرد. بیشتر مردم سؤال می کنند که کی و چه وقت سرطان شروع می شود؟ می توان گفت با اولین سرماخوردگی یا تولید یک لک بر روی پوست که در زمان طفولیت رخ داده و نمایان شده است. وقتی که بچه در اثر یک ناراحتی جسمی می نالد ابتدای یک بحران در تمام بدن است. علایم متفاوتی نمودار می شوند که همگی گواه بر بودن نقص در تمام ارگانیسم است. زیرا پدیده ی زندگی یک روند است که مقیاس هایی استوار و ثابت از مجموعه قوانینی را در بر دارد که از اولین لحظه ی حیات تا آخرین لحظه ی آن بدن را شامل می گردند. وقتی که در این قوانین دست برده شود خواه ناخواه قانون در قانون پیش می آید و بی قانونی ایجاد می شود و بدن از مسیر اصلی دور می شود و بر طبق قوانین طبیعی کار نمی کند که این بی نظمی ها را ما به عنوان بیماری می شناسیم و اسم هایی را نیز به آن ها داده ایم اما علت وجودی آنها را نمی دانیم.

علم پزشکی معتقد است که انسان در اثر هجوم باکتری ها و ویروس ها به بدنش بیمار می شود و به همین جهت اقدام به ساختن اسلحه هایی شیمیایی کرده اند تا با این موجودات موذی به مبارزه بپردازند. علم پزشکی می گوید که ویروس ها چیزهایی هستند که با میکروسکوپ های معمولی دیده نمی شوند و از مواد پروتئینی و اسیدهای آمینه ساخته شده اند. هنوز آن ها نتوانسته اند کشف کنند که این ویروس ها نباتی یا حیوانی یا شیمیایی یا انگل هستند. آن ها معتقدند که چیزی شبیه به موجودات زنده هستند و اتصالات شیمیایی دارند ولی چون فاقد آنزیم هستند نمی توانند تکثیر یابند و زندگی این سلول های سرطانی به این بستگی دارد که در بدن موجود زنده قرار گیرند. ویروس ها زنده نیستند و به تنهایی توان ادامه ی زندگی ندارند. در بدن انسان نیز همیشه در فضولات و پسمانده های غذایی که از بدن خارج می شود وجود دارند و با مسمومیت همراه هستند و بیرون از بدن انسان وجود ندارند. باکتری ها بر خلاف ویروس ها موجوداتی بسیار ریزند که قادر به اجرای برخی اعمال هستند.

عامل

به طور کلی باید گفت ۵ عامل اساسی در بروز سرطان نقش دارد.اولین عامل شیوه نادرست زندگی است که شامل رژیم غذایی نادرست و نداشتن فعالیت بدنی می شود.

دومین عامل سرطان سیگار کشیدن و سپس بروز عفونت هاست و بعد از آن عوامل شغلی و آلودگی های محیطی قرار می گیرد.

و نکته قابل توجه اینست که بی گمان در تمام بیماری های شناخته شده ژن ها تاثیر دارد. در واقع هر ۵ عامل ذکر شده همراه با تغییرات ژنتیکی باعث بروز سرطان در انسان می شود اما نکته این جاست که ژنتیک به تنهایی و در موارد نادری علت اصلی بروز سرطان قلمداد می شود.از این رو آن را جزو عوامل اصلی افزایش خطر ابتلا به سرطان ذکر نمی کنیم.از سوی دیگر طبق آمارها از ۱۰ میلیون مورد ابتلا به سرطان ۴۴ درصد سرطان ها به دلیل رژیم غذایی نامناسب و عفونت ها بروز پیدا کرده است. همچنین عوامل عفونی در کشورهای شرق مدیترانه عامل ۷۰ درصد تمام سرطان ها ذکر شده است.

از سوی دیگر نقش عوامل عفونی در بروز سرطان در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته متفاوت است. در کشورهای توسعه یافته عفونت ۷ درصد علل بروز سرطان را تشکیل می دهد اما در کشورهای در حال توسعه نقش آن ۲۶ درصد است. ویروس پاپیلومای انسانی، هلیکو باکتر پیلوری و هپاتیت B وC ۳عامل اصلی در بروز سرطان های دهانه رحم، معده و کبد است، ویروس پاپیلومای انسانی یا HPV در ۱۰۰ درصد موارد در بروز سرطان دهانه رحم نقش دارد.

بدون شک تمام این افراد به سرطان مبتلا نمی شوند و عوامل دیگری نیز در بروز سرطان معده مانند رژیم غذایی نامناسب و نداشتن تحرک جسمی نقش دارد.در کشور ما سرطان معده در میان مردان شایع تر است و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به این نوع عفونت، رعایت بهداشت مواد غذایی است. شایع ترین نوع سرطان ناشی از عفونت در زنان نیز، سرطان دهانه رحم است که از طریق واکسن قابل پیشگیری است.محققان می گویند عفونت ویروسی، باکتریایی و انگلی یکی از عوامل اصلی بروز سرطان در دنیاست که کاملا قابل پیشگیری است و با اجرایی کردن روش های بهداشت عمومی موجود برای مقابله با عفونت مانند واکسیناسیون و روش های ایمن تر تزریق یا درمان های آنتی بیوتیکی می توان از بروز این سرطان ها پیشگیری کرد. درحال حاضر واکسن هایی برای درمان عفونت های سرطان زا وجود دارد و با استفاده از آنتی بیوتیک می توان باعث رفع عفونت هلیکو باکترپیلوری شد.

خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب درمان دردهای سرطانی را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سرطان مطالعه فرمایید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up